Opplev Sørenga i sommervarmen

Ta kjøreturen til Sørenga P-hus for å oppleve det yrende, sommerlige livet på havnepromenaden. Enten du skal besøke et av de mange hyggelige spisestedene, hoppe i sjøen eller utforske noen nye utendørsaktiviteter - sjekk ut vår guide for Sørenga og Oslobukta.

Sørenga horisont

Sørenga var tidligere en gammel containerdokk som har blitt forvandlet til et helt nytt nabolag ved Oslofjorden. Området består av boligkomplekser med spennende arkitektoniske detaljer, hyggelige restauranter og kafeer, samt muligheter for bading året rundt. 

Sørenga kart

Så kort tid bruker du å gå fra Sørenga P-hus

 • 7 min
  Oslobukta
 • 6 min
  MUNCH
 • 6 min
  Den Norske Opera
 • 3 min
  Sørenga Sjøbad

Sørenga er en populært og spennende destinasjon for både mat- og naturentusiaster. Langs bryggekanten ligger spisestedene på rad på og rekke. Noen av restaurantene som er åpne for lunsj og middag er Castello, med en variert meny inspirert av flere land og kulturer. Hva sier du til en mexicansk aften hos Coyo? Frister det med et restaurantbesøk på en av Sørenga sine mange restauranter? 

Bare en kort gåtur fra Sørenga finner du Oslobukta, hvor du kan oppleve kultur rundt hvert hjørne. Utforsk kanalene inspirert av Venezia og kunstgalleriene som ligger på rekke og rad langs vannkanten. Her kan du oppleve prisvinnende arkitektur og komme nært på det nye MUNCH-museet og Den Norske Opera.

Les mer om Sørenga P-hus

Sørenga P-hus ligger sentralt til midt på Sørenga, i umiddelbar nærhet til havnepromenaden.

P-huset har totalt 300 P-plasser, 27 ladestasjoner for elbiler og 3 HC-plasser.

 

Bli kjent med byens nye møteplass, Sørenga og Oslobukta

Lyst til å bade?

Sjekk badetemperaturen på Sørenga Sjøbad og andre steder i Oslo området på YR.

Se badetemperaturene her

Sørenga sjøbad

Sørenga Sjøbad er åpent for publikum hele året, og om vinteren er det populært med isbading og badstue. Stort sjøbad med åpent basseng, strand, barnebasseng, stupetårn og et stort rekreasjonsområde hvor det vrimler av folk på varme dager.

Les mer om Sørenga sjøbad

Oslobukta

Oslobukta er byens nye møteplass — en fusjon av kultur, restauranter, butikker og opplevelser. Her kan du spise, trene, shoppe, fikse håret, bade og oppleve spennende kunst og kultur. En bydel som er spesialist på mat og drikke.

Les mer om Oslobukta

Oslo Badstuforening

Badstue til folket! Frister det med et forfriskende bad etterfulgt av en god og varm sauna? Dette er en perfekt aktivitet for helsa og passer med venner og familie. Oslo Badstuforening finner du på Sukkerbiten, rett over bruen fra Sørenga.

Les mer om Oslo Badstuforening

Friluftshuset (DNT)

Lengst ut på Sørenga finner du Friluftshuset. Her kan du bli med på kurs, fellestur eller leie kajakk eller SUP for å oppdage Oslofjorden – helt på egen hånd. Legg ut på padletur og se Oslo fra en helt ny side.

Les mer om Friluftshuset

MUNCH

13 etasjer med kunstopplevelser. Opplev bredden av MUNCHs kunstnerskap, samtidskunst, internasjonale utstillinger og opplevelser for alle!

Les mer om MUNCH

Deichman Bjørvika

Deichman Bjørvika er Oslo's hovedbibliotek på 6. etasjer med litteratur, lese- og studieplasser, scener, kinosal og verksteder. Kunnskapsrike bibliotekansatte inviterer deg til fordypning, kunnskap og glede - på dine premisser.

Les mer om Deichman Bjørvika

Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, som presenterer opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet.

Les mer om Den Norske Opera

 

Spis deg gjennom Sørenga sine unike restauranter

Langs bryggekanten på Sørenga ligger spisestedene på rad og rekke. Utvalget er stort og med en fantastisk beliggenhet langs vannkanten og nydelig utsikt. Enten du skal spise lunsj eller middag, ta en is eller kaffe finner du det du er ute etter her.

Coyo

Coyo

Coyo er en autentisk meksikansk restaurant med en unik beliggenhet ytterst på Sørenga. Her får du god mat og drikke i fantastiske omgivelser og sol til langt på kveld. Maten tilberedes av Coyo’s meksikanske kjøkkensjef, som presenterer solide og smakfulle retter. Les mer og book bord her

Castello Sørenga

Castello Sørenga

Castello Sørenga har en inviterende utsikt mot fjorden og den pulserende hovedstaden. Her får du servert tapas med råvarer av høyeste kvalitet i lune og behagelige omgivelser. Menyen inneholder også pizza stekt i steinovn, burger, pasta, salat og dessert. Les mer og book bord her

Bun's

Bun's

Bun’s serverer burger av høyeste kvalitet og beliggenheten på Sørenga gir en fantastisk utsikt over Oslofjorden. Med omfattende drikkeutvalg, deilig mat og innbydende atmosfære vil de garantert få deg til å komme tilbake ved en annen anledning. Les mer og book bord her

Mirabel

Mirabel

Mirabel restaurant & bar inviterer til en kulinarisk reise med sterk inspirasjon fra Middelhavslandene. Vinutvalget matcher selvfølgelig menyen, så det finnes alltid gode alternativer som passer perfekt til maten. Les mer og book bord her

Seaport Sørenga

Seaport Sørenga

Seaport Sørenga tilbyr alt fra sjømat og vegetar delikatesser, til grillretter og tyrkisk meze. De har en sjefkokk med mange års erfaring, som kun ønsker 100% fornøyde gjester, og av dette blir det stort sett svært mange gode anmeldelser. Les mer og book bord her

Indian Street Food

Indian Street Food

Indian Street Food & Co har et moderne indisk kjøkken inspirert av matbodene i gatene i India. Ved å blande tradisjon med moderne smak og bærekraftige idealer er deres mål å heve den indiske matopplevelsen uansett hvor de går. Les mer og book bord her